Składniki:Mięso z gotowania rosołu - 300 gramów
Jaja - 8 sztuk
Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
Majonez - 2 łyżki
Natka pietruszki - 0.5 pęczka
Kapary do dekoracji - 1 łyżka
Sól - 1 łyżka
Masło - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1. Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Wodę posól.
2. Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
3. Na patelni rozpuść masło, dodaj rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr. Podsmaż przez kilka minut.
4. Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj
zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj aż powstanie pasta.
5. Pastę mięsną nakładaj najlepiej za pomocą worka do szprycowania do połówek białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami pietruszki i kwiatami kaparów.
.
Mmm .. ciekawie wygląda....
OdpowiedzUsuńFajny przepis :)
OdpowiedzUsuńA może dodasz jakiś wielkanocny prosty przepis na mazurka, albo na jakieś inne ciasto wielkanocne? ;)
bo właśnie szukam jakiegoś wypróbowanego i dobrego.
poza tym, mam też fajny przepis na ciasteczka, jak będziesz chciała, kiedyś mogę podać. :)
i wgl interesujący blog :)
Nikt7
Mogłabyś podać a może chcesz być redaktorem ? - pisz
Usuńna razie nie, nie gotuję aż tak często.
UsuńAle przepis podam, mogę podać też inne. :)
przepis na ciasteczka niedługo będzie na blogu tomodachi74.blogspot.com :)
no i dzięki za ten przepis na mazurka, bardzo fajny ; ))
Proszę:)
Usuń